کفیر را دریابید

به گزارش بلاگ پو، کفیر طی سال های اخیر شاهد افزایش روزافزون محبوبیت خود، بویژه بین افرادی بوده است که در پی استفاده از مکمل های غذایی برای یاری به بهبود سلامت خود هستند. این محصول لبنی شبیه ماست است و به واسطه محتوای پروبیوتیک زیاد خود ممکن است به تعادل جمعیت باکتریایی روده انسان یاری کند.

کفیر را دریابید

به گزارش خبرنگاران، عصر ایران به نقل از استپ تو هلث نوشت: کفیر می تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، زیرا طی فرایند تخمیر، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می گردد که گوارش آن برای بدن بسیار ساده تر است.

کفیر چیست؟

کفیر از تخمیر شیر گاو یا بز تهیه می گردد. طعم اسیدی این محصول از تبدیل قندها طی فرایند تخمیر حاصل می گردد. در نتیجه، کفیر نسبت به شیر معمولی حاوی لاکتوز کمتری است که گوارش آن را آسان تر می سازد.

بنابر پژوهشی که در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، کفیر حاوی بیش از 50 نوع مختلف از مخمرها و باکتری های پروبیوتیک است که خواص و فواید جالب توجهی که به سود سلامت انسان هستند را به این ماده غذایی می بخشند. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- کاهش خطر چاقی

- فعالیت آنتی اکسیدانی

- ضد آلرژی

- آثار ضد التهابی

- کاهش کلسترول

- کاهش یبوست

- فعالیت ضد میکروبی

با توجه به این موارد، جای شگفتی نیست که کفیر می تواند اثر مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد. مصرف متعادل کفیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع می تواند به تقویت سلامت و بهزیستی انسان یاری کند.

کفیر حاوی پروبیوتیک است

زمانی که بحث درباره مواد غذایی که به حفظ تعادل جمعیت باکتریایی روده یاری می نمایند، مطرح می گردد، یک کاسه ماست احتمالا نخستین چیزی است که در ذهن ما نقش می بندد. اما کفیر نسبت به ماست حاوی تراکم بالاتری از پروبیوتیک هاست.

به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه آمریکا، پروبیوتیک ها میکروارگانیزم های زنده ای هستند که به حفظ یا افزایش تعداد باکتری های خوب در بدن انسان یاری می نمایند.

در شرایطی که به طور معمول واژه باکتری را با میکروب هایی مضر که به بدن ما حمله می نمایند، پیوند می دهیم اما تعداد زیادی از باکتری ها نیز برای عملکرد درست بدن انسان ضروری هستند، به ما در گوارش انواع مختلف مواد غذایی یاری می نمایند و حتی سلول هایی که موجب بیماری می شوند را از بین می برند.

کفیر خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد

بعضی ترکیبات موجود در کفیر مانند لاکتوباسیلوس کفیری (Lactobacillus Kefiri)، نوعی باکتری که فقط در کفیر وجود دارد، می تواند به محافظت از بدن در برابر آثار مضر باکتری هایی مانند سالمونلا، هلیکوباکتر پیلوری و ئی.کولای یاری کند.

بنابر مطالعه ای که در نشریه the Brazilian Journal of Microbiology منتشر شد، فعالیت ضد باکتری کفیر در نتیجه ترکیباتی خاص، از جمله اسیدهای ارگانیک، دی اکسید کربن و اتانول شکل می گیرد.

این ترکیب نه تنها به پیشگری از بعضی بیماری های منتقله از راه غذا یاری نموده، بلکه به عنوان یک مکمل می تواند به درمان بیماری های گوارشی و عفونت های مخمری یاری کند.

کفیر به گوارش لاکتوز یاری می نماید

امروزه افراد بسیاری بویژه بزرگسالان، به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند. این شرایط به دلیل ناتوانی در گوارش قند موجود در شیر شکل می گیرد. از علائم شایع عدم تحمل لاکتوز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- اسهال

- حالت تهوع و استفراغ

- کرامپ های معده

- نفخ

- گاز

بنا بر گزارشی که در Sciences Daily منتشر شد، میکروب های موجود در کفیر حاوی آنزیمی هستند که برای گوارش لاکتوز لازم است. در نتیجه، کفیر می تواند گزینه خوبی برای هر فردی باشد که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برد.

کفیر استخوان ها را تقویت می نماید

پوکی استخوان یک بیماری مزمن است که موجب ضعیف شدن استخوان ها و افرایش خطر شکستگی آنها می گردد. در کنار مصرف یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، یکی از رایج ترین روش ها برای تقویت بافت استخوانی افزایش مصرف کلسیم است.

مطالعات نشان داده اند که کفیر همانند ماست، منبع خوبی برای کلسیم، پتاسیم و پروتئین است. از این رو، کفیر گزینه خوبی برای افرادی است که به دلیل ابتلا به عدم تحمل لاکتوز مجبور به پرهیز از مصرف محصولات لبنی هستند.

چگونه باید کفیر را مصرف کرد؟

افزودن کفیر به رژیم غذایی روزانه کار آسانی است و می توان از انواع مختلف این ماده غذایی به روش های مختلف استفاده کرد.

کفیر به صورت گرانول در دسترس است که گزینه ای خوب برای صبحانه است. در صورت تمایل می توانید آن را با مقداری عسل شیرین کنید.

شما می توانید کفیر را با میوه ها، غلات صبحانه یا جو دوسر ترکیب کنید.

اگر نوشیدن کفیر را ترجیح می دهید، یک فنجان کوچک (100 میلی لیتر) از آن را می توانید پس از ناهار مصرف کنید.

سخن پایانی

در صورت مصرف منظم و در کنار عادات سبک زندگی سالم مانند دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منطم، کفیر می تواند برای سلامت انسان مفید باشد.

در شرایطی که محتوای لاکتوز کفیر بسیار کم است اما باید به خاطر داشته باشید که همچنان یک محصول لبنی محسوب می گردد. در نتیجه، مناسب بودن آن به سطح عدم تحمل لاکتوز هر فرد بستگی خواهد داشت. در صورت داشتن هر پرسش، می توانید با یک متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 44099

به "کفیر را دریابید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کفیر را دریابید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید